Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Priselasticitet

10. december 2021 af gavs (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal løse den vedhæftede opgave.

Jeg har udregnet priselasticiteten som:

\epsilon =\frac{-\alpha p}{B-\alpha p}

Jeg har udregnet efterspørgslen til elasticiteten -1 sådan her. Først isoleres prisen:

\epsilon =\frac{-\alpha p}{B-\alpha p}=-1\Leftrightarrow p=\frac{B}{2\alpha }

Så indsættes prisen i efterspørgselsfunktionen:

D(\frac{B}{2\alpha })=B-\alpha \frac{B}{2\alpha }=\frac{B}{2}

Dermed er efterspørgslen til elasticiteten -1 lig med B/2.

Jeg går så i stå ved opgave 3. Hvordan udregnes den optimale pris, når man ikke har et eksakt funktionsudtryk?


Svar #1
10. december 2021 af gavs (Slettet)

Filen er her

Vedhæftet fil:Øk.png

Skriv et svar til: Priselasticitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.