Kemi

pKa

23. juni 2022 af Loimadsen - Niveau: Universitet/Videregående

Spørgsmål:

En patients temperatur bliver under en indlæggelse målt til 39,4 °C, og en blodprøve viser en koncentration af opløst CO2 på 1,51 mM, et pCO2 på 6,8 kPa, en koncentration af HCO3- på 26 mM, og et pH på 7,32. Under disse betingelser kan Henry’s konstant for CO2.

Når jeg slår Henrys konstant op ved 40 grader, er den 4,29 kpa/mM. Hvis jeg interpolere til 39,4 grader, får jeg 4,22. Det rigtige svar er dog 4,5.

Hvordan kommer jeg frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. juni 2022 af Heptan

Henrys lov:

K_H=\frac{p(CO_2)}{[CO_{2(aq)}]}=\frac{6,8\ kPa}{1,51\ mM}=4,5\ kPa/mM


Skriv et svar til: pKa

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.