Kemi

pH

01. oktober 2022 af Annemariehansen - Niveau: A-niveau

Nogle der kan hjælpe med hvordan jeg renger opgave b)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2022 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllll}\textbf{b)}\\& \textup{Antal mol }OH^-\textup{:}&&=&0.032334\;\mathrm{mol}\\\\& \textup{Antal mol }H_3O^+\textup{ tilsat:}&\left ( 0.150\;\mathrm{L} \right )\cdot \left ( 0.350\;\mathrm{\frac{mol}{L}} \right )&=&0.050416\;\mathrm{mol}\\\\& \textup{Antal mol }H_3O^+\textup{ i overskud:}&\left (0.050416-0.032334 \right )\;\mathrm{mol}&=&0.020166\;\mathrm{mol}\\\\& \textup{Konc. af }H_3O^+\textup{:}&\left [ H_3O^+ \right ]=\frac{0.020166\;\mathrm{mol}}{(0.250+0.150)\;\mathrm{L}}=0.050416\;\mathrm{M}\\\\&& pH=-\log\left (0.050416 \right )=1.3 \end{array}


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.