Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Det skrå kast

20. marts kl. 16:59 af sabrina132

Hej sp

Er der en der grundigt kan give min en mere detaljeret forklaring på, hvad der sker fra punkt 1-9. Der er nogle af punkterne, jeg ikke helt har fanget. Dette er en udledning af kasteparablen. Tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts kl. 17:05 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts kl. 17:07 af peter lind

Hvad er det for nogle punkter du ikke har fanget ? og hvad er problemerne ved dem.


Svar #3
20. marts kl. 17:28 af sabrina132

hvordan går man fra 5 til 6 ved y-koordinaten? hvilken regneregel skal man bruge?


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. marts kl. 18:09 af peter lind

Det er igen nemmest at regne "baglæns" Differentier ligning 6 og du får ligning 5. Generelt gælder det at (xn+c)' = n*xn-1 så xn+c er en stamfunktion til n*xn-1


Svar #5
20. marts kl. 18:59 af sabrina132

#4 

Tak for hjælpen. jeg forstår dele hele nu, undtagen hvordan man går fra punkt 6 til 7.


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. marts kl. 20:26 af ringstedLC

\begin{align*} (6)&& \vec{r}(t) &= \binom{v_{0x}\cdot t+c_3}{-\tfrac{1}{2}\cdot g\cdot t^2+v_{0y}\cdot t+c_4} \\ && \vec{r}(0)=\binom{0}{y_0} &= \binom{v_{0x}\cdot 0+c_3}{-\tfrac{1}{2}\cdot g\cdot 0^2+c_4} \\ && \binom{0}{y_0} &= \binom{c_3}{c_4}\Rightarrow \left\{\begin{matrix}c_3=0\\c_4=y_0\end{matrix}\right. \\ (7)&& \vec{r}(t) &= \binom{v_{0x}\cdot t}{-\tfrac{1}{2}\cdot g\cdot t^2+v_{0y}\cdot t+y_0} \end{align*}


Svar #7
20. marts kl. 20:47 af sabrina132

#6 

Hej ringstedLC,

Det har jeg fanget, men vil mere vide, hvordan der gælder aat det giver følgende c3=0 og c4=y0.


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. marts kl. 21:10 af ringstedLC

Dét har du så ikke fanget:

\begin{align*} && \vec{r}({\color{Red} 0}) &= \binom{v_{0x}\cdot {\color{Red} 0}+c_3}{-\tfrac{1}{2}\cdot g\cdot {\color{Red} 0}^2+c_4}=\binom{c_3}{c_4} \end{align*}


Svar #9
21. marts kl. 10:57 af sabrina132

Jeg forstår ikke helt, hvad du mener. Kan du forklare det på en anden måde. Hvordan kan det være at c3=0 og c4=y0. Der står, at det overlades til læseren, at  vise, hvordan c3=0 og c4=y0


Skriv et svar til: Det skrå kast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.