Matematik

Konstruer trapez med målestoksforhold 1:250

04. maj 2024 af Bepto20 - Niveau: 8. klasse
Hej, jeg er i gang med at lave trapezet, med forstår ikke hvordan jeg udregner den venstre side, altså hvordan jeg finder ud af hvor mange grader den skal være.

Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2024 af Eksperimentalfysikeren

Hvorfor vil du kende vinklen?


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2024 af mathon

Målestoksforholdet
                                      1 : 250
betyder
                                      1 m i virkeligheden svarer til 0.4 cm på tegningen
dvs
                                       \small \begin{array}{lllllll} \left \{ 5\;\mathrm{m},9\;\mathrm{m},52\;\mathrm{m},60\;\mathrm{m} \right \}\thicksim\left \{ 2\;\mathrm{cm},3.6\;\mathrm{cm},20.8\;\mathrm{cm},24\;\mathrm{cm} \right \} \end{}
                                       


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2024 af SuneChr

.SP 050520240158.PNG

Vedhæftet fil:SP 050520240158.PNG

Svar #4
05. maj 2024 af Bepto20

@mathon men hvorfor er det 0,4cm? Fordi er det ikke 1/250= 0,004?

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. maj 2024 af ringstedLC

1 m : 250 m = 0.004 m = 0.4 cm

1 m = 100 cm : 250 cm = 0.4 cm


Svar #6
05. maj 2024 af Bepto20

@ringstedLC tak

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. maj 2024 af ringstedLC

#5 rettelse:

1 m : 250 m = 0.004 m = 0.4 cm

100 cm : 250 cm = 0.4 cm


Skriv et svar til: Konstruer trapez med målestoksforhold 1:250

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.