Kemi

Ligveægt

25. marts kl. 21:04 af emmavvb - Niveau: B-niveau

Ved passende temeratur og tryk, og med anvendelse af katalysator kan man fremstille methanol direkte ud fra hydrogen og carbonmonoxid: 2 H2(g) + CO(g) <=> CH3OH(g)

I en beholder på 14 L samles tre gasser, hvor der til et givet tidspunkt findes i alt 4,45 mol dihydrogen og 7,10 mol carbonmonoxid samt 178,5 g methanol

a) beregn de tre aktuelle stofmængdekoncentrationer til dette tidspunkt

b) beregn størrelsen af reaktionsbrøken Yc i denne situation og angiv korrekt enhed

På forhånd, tusinde tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts kl. 21:40 af Heptan

a)

Benyt

c = n/V

n = m/M

hvor c = stofmængdekoncentration, n = stofmængde, V = volumen, m = masse, M = molarmasse.


Skriv et svar til: Ligveægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.