Eksamensforberedelse

Mat eksamen

18. april 2023 af CarlWilhelm - Niveau: B-niveau
Hey allesammen,

Jeg skriver for jeg er i tvivl omkring beståelse af matematik på b niveau stx.
Der er mange videregående uddannelser efter gymnasium som kræver at man har bestået matematik på b niveau.
Pt står jeg med karaktererne 4 skriftlig og mundtlig og fik til seneste terminsprøve 00

Jeg ville høre omkring at hvis jeg dumpede den skriftlige mat eksamen, ligesom min termins, ville jeg så stadig have bestået matematik på et b niveau, som jeg kan bruge til videregående uddannelser?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2023 af MentorMath

Hej Carl Wilhelm

Normalt tæller den mundtlige og skriftlige karakter lige (med mindre det er lavet om siden sommeren 2022). Altså vil du bestå faget, hvis du eksempelvis har 00 mundtligt og 4 skriftligt. Dog er eksamenskarakterer vægtet, så de vægter højere end årskarakteren. 

Trækker du eksempelvis kun mundtlig matematik til eksamenen og får 00, vil du nok ikke bestå selvom du har fået 4 i årskarakter i skriftlig matematik. 

Selvom du har fået et 00 i mundtlig matematik, betyder det ikke, at du ikke kan finde ud af faget, men at du blot mangler lidt øvelse - eller at du måske ikke har fået helt fat i nogle af matematikkens grundsprincipper endnu. Der er ingen fag på b-niveau, der ikke kræver øvelse og træning - og ingen kan være lige gode i alle fag. Tro på det, så skal du nok klare matematikken:)

Meget af matemaikken i gymnasiet handler om strukturgenkendelse. Med det sagt kan man øve sig i, at blive stærk i en masse "udenadslære" og ende med at klare sig godt i sidste ende, selvom man ikke nødvendigvis har den største matematiske intiution eller -forståelse. 

Efter min mening, er det en god ide at fokusere på de grundlæggende ting. Ofte vil det gøre faget meget nemmere og mere spændende, når først man har knækket koden i de grundlæggende ting. Jeg havde i al fald fag i gynnasiet, hvor jeg ikke klarede mig godt, og hvor jeg havde stor gavn af, at fokusere på det grundlæggende først.

Der er mange gode youtubevideoer og online-forelæsninger, der forklarer og går i dybden med de forskellige emner man møder i matematik på gymnasiet.

Jeg kan anbefale følgende kanaler: 

https://www.youtube.com/@matajim/videos

https://www.youtube.com/@michaelgrankvistsrensen4337

https://www.youtube.com/@henryberthelsen6308

Er der ting du ikke helt forstår eller gerne vil forstå bedre, er vi også klar til at hjælpe på Studieportalen.

Go for it!:)


Skriv et svar til: Mat eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.