Fysik

Spændingsfald U over batteri

19. april kl. 18:05 af Carlomanden - Niveau: A-niveau

Har svært ved opgave b. 

Vedhæftet fil: billede.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april kl. 19:43 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april kl. 19:43 af ringstedLC

b) Parallelkoblingen af lysdioderne er seriekoblet med resistoren.

\begin{align*} U_{bat} &= U_{diode}+U_R \\ U_{bat} &= U_{diode}+6\cdot I_{diode}\cdot R \end{align*}

Aflæs strømmen i en diode, når Udiode = 2.72 V.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april kl. 19:46 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. april kl. 19:50 af peter lind

Find af kurven hvor stor strømstyrken er over dioderne. Den strømstyrke går også gennem modstanden. Brug ved brug af Ohms lov, hvor stor spændingsfaldet er over modstanden. Summen af de 2 spændingsfald er svaret


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. april kl. 19:51 af ringstedLC

Ubat kan passende være en eller flere CR2032 (knapcelle) i parallel.


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. april kl. 19:15 af BirgerBrosa

Igen en forfærdelig ellære opgave. Jeg bliver mere og mere rystet, og det ligner endda at det er en fysik A eksamensopgave. Det står vel nok dårligt til.

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. april kl. 20:58 af BCSBB

#2

b) Parallelkoblingen af lysdioderne er seriekoblet med resistoren.

\begin{align*} U_{bat} &= U_{diode}+U_R \\ U_{bat} &= U_{diode}+6\cdot I_{diode}\cdot R \end{align*}

Aflæs strømmen i en diode, når Udiode = 2.72 V.

Kan du uddybe hvorfor du kun har én diode i beregningen? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. april kl. 22:37 af ringstedLC

Lysdioderne er koblet i parallel. Så strømmen gennem én diode ganget med 6 er strømmen gennem R.


Skriv et svar til: Spændingsfald U over batteri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.