Kemi

ph i blandning

27. april 2023 af johanbar - Niveau: Universitet/Videregående


2,00 L 0,250 M vandig NH opløsning
blandes med 4,00 L 0,125 M vandig HCl opløsning ved
25 C. Hvad bliver pH i blandingen? For ammoniak i
vandig opløsning er
K = 1,79 x 10^-5 ved 25 C. Vands
autoprotolyseprodukt er
Kw = 10^-14

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2023 af Heptan

Ækvivalente mængder. Brug svag syre formlen:

pH = ½(pKs - log(c))


Skriv et svar til: ph i blandning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.