Kemi

Volumenberegning

07. maj 2023 af em99 - Niveau: C-niveau

Hej

er skal man bruge  v = p / m? eller hvordan skal denne regnes ?


Svar #1
07. maj 2023 af em99

 

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2023 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. maj 2023 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{a)}\\&& V(Na_2SO_4)\cdot \left ( 0.010\;\mathrm{M} \right )=\left ( 0.200\;\mathrm{L} \right )\cdot \left ( 4.5\cdot 10^{-3}\;\mathrm{M} \right )\\\\&& V(Na_2SO_4)=\left ( 0.200\;\mathrm{L} \right )\cdot \frac{4.5\cdot 10^{-3}}{0.010}=0.090L=90\;\mathrm{mL}\\\\\\ \textbf{b)}\\&&Na_2SO_4\;_{\textit{(aq)}}\;+\;BaCl_2\;_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;BaSO_4\;_{\textit{(s)}}\;+\;2\,NaCl\;_{\textit{(aq)}}\\\\\\ \textbf{c)}\\&\textup{antal mol }BaCl_2\textup{:}\\&&n\left ( BaCl_2 \right )=n\left ( BaSO_4 \right )=\left ( 0.100\;\mathrm{L} \right )\cdot \left ( 3.0\cdot 10^{-3}\;\mathrm{\frac{mol}{L}} \right )=0.0003\;\mathrm{mol}\\\\&\textup{antal g }BaSO_4\textup{:}\\&& m(BaSO_4)_{max}=\left (0.0003\;\mathrm{mol} \right )\cdot \left ( 233.38\;\mathrm{\frac{g}{mol}} \right )=0.07\;\mathrm{g} \end{array}


Skriv et svar til: Volumenberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.