Geografi

Feedback-mekanisme

08. maj kl. 16:09 af Annicca (Slettet) - Niveau: C-niveau
Jeg er kommet i tvivl om, hvorvidt dette er et eksempel på en positiv feedback-mekanisme:

stigning af mængden af drivhusgasser i atmosfæren = øget drivhuseffekt = øget global temperatur =
Øget koncentration af vanddamp i atmosfæren = øget koncentration af drivhusgasser (vanddamp) stiger

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj kl. 18:32 af ringstedLC

Positiv feedback: En stigning af drivhusgas giver en stigning af ... giver en stigning af ... giver en stigning af drivhusgas. Aktionen giver ingen el. for lille reaktion og derved forøges udgangspunktet.

Balance: En stigning af drivhusgas giver en stigning af ... giver en tilsvarende reduktion af drivhusgas. Aktionen giver en reaktion, der udligner aktionen.

Negativ feedback: En stigning af drivhusgas giver en stigning af ... giver en større sænkning af drivhusgas. Aktionen er mindre end reaktionen og derved formindskes udgangspunktet.

Kun "balance" er en varig tilstand.


Skriv et svar til: Feedback-mekanisme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.