Fysik

hastighedsændring

22. september kl. 22:35 af Thoms1 - Niveau: A-niveau

Hej 

Nogen der kan hjælpe med opgave d

Jeg skal beregne hastighedsændring og ved ikke helt hvordan, Tak på forhånd:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. september kl. 23:21 af Eksperimentalfysikeren

Du skal benytte bevægelsesmængdebevarelse.

Massen af landingsmodulet er M og massen af harpunen er m. Før affyringen har de en hastihed vf. De har så tilsammen bevægelsesmængden(M+m)vf. Efter affyringen har harpunen bevægelsesmængden m(vf+30m/s) og landingsmodulet M(vf - Δv). Summen af de to sidste skal være lig med den første:

m(v+30m/s)  + M(vf-Δv) = (M+m)vf

Isoler Δv og indsæt de værdier, du kender.


Svar #2
23. september kl. 00:44 af Thoms1

Tak

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september kl. 11:07 af SimonLGS

Hvordan vil du finde vf. Hvis du ikke kender strækning og tiden 


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september kl. 11:46 af M2023

#0. Jeg indsætter et beskåret billede af opgaven.

Vedhæftet fil:2077157.png

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september kl. 14:43 af M2023

#3. Vi skal ikke finde vf, men ve,l - vf, hvor ve,l er landingsmodulets hastighed efter affyringen. Harpunet skydes i samme retning, som den landingsmodulet bevæger sig. Vi har:

(97 kg)·vf + (1,3 kg)·vf = (97 kg)·ve,l + (1,3 kg)·(vf + 30 m/s) ⇒
(97 kg)·vf + (1,3 kg)·vf = (97 kg)·ve,l + (1,3 kg)·vf + (1,3 kg)·(30 m/s) ⇒
(97 kg)·vf - (97 kg)·ve,l + (1,3 kg)·vf - (1,3 kg)·vf =  39 kg·m/s ⇒
(97 kg)·(vf - ve,l) =  39 kg·m/s ⇒
-(ve,l - vf) = (39 kg·m/s)/(97 kg) ⇒
ve,l - vf = -0,40 m/s.

Det vil sige, at landingsmodulets hastighed aftager med 0,40 m/s.


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. september kl. 23:41 af ringstedLC

d)

\begin{align*} m\cdot \bigl(v+v_{h}\bigr)+M\cdot \bigl(v-\Delta v\bigr) &= \bigl(M+m\bigr)\cdot v \\ Mv-M\Delta v &= Mv+m\,v-m\,v-m\,v_{h} \\ -M\Delta v &= -m\,v_{h} \\ \Delta v &= \frac{m}{M}\,v_{h} \\ \end{align*}


Skriv et svar til: hastighedsændring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.