Eksamensforberedelse

Gymnasiet

23. maj kl. 23:42 af Mary0 - Niveau: Universitet/Videregående
Kan man tage gymnasieuddannelsen igen efter at have afsluttet den, fordi man har et lavt gennemsnit? Skriv kun hvis i ved det, tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj kl. 00:04 af Stxelev02

Hej

Nej, det kan man desværre ikke. Når man har taget sin sidste eksamen og fået hue på, så er ens eksamensbevis lukket og snittet låst for al eftertid.

Har man et for lavt snit til sin drømmeuddannelse, så må man kigge på kvote 2. Nogle gange kan optagelse lykkes den vej, andre gange ikke.

Mvh

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj kl. 00:18 af Stxelev02

Det skal lige tilføjes, at der, hvis man stadig kan det, er den mulighed, at du, så længe du undlader den sidste eksamen og dermed holder eksamensbeviset åbent, kan flytte over på HF-enkeltfag. Her kan du læse de fag om du har lyst til og få merit for dem hvori du er tilfreds med karakteren. På den måde er det muligt at hæve karaktersnittet. Du må bare ikke lukke eksamenbeviset på gymnasiet, hvis du vil benytte dig af denne mulighed.

Svar #3
24. maj kl. 00:23 af Mary0

Er det svært at blive optaget i Kvote 2 hvis man skal læse odonotologi?

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. maj kl. 00:33 af Stxelev02

Hej igen

Det kommer vel altid lidt an på hvilket uddannelsessted man vil optages på, da hvert universitet har sin egen kvotefordeling. AU har vist 80/20 fordeling, altså således at et optag består af 80% kvote 1 og 20% kvote 2. Gå selv ind på dit ønskede uddannelsessteds hjemmeside og kig på din uddannelse.

Generelt så er kvote 2-vejen på odontologi ret svær, fordi du bl.a. skal ud og have relevant arbejdserfaring.

Mvh

Skriv et svar til: Gymnasiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.