Fysik

Skriftelig Fysik A eksamens 2012 HTX

25. maj 2012 af ewok13 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogle fra HTX, som har været oppe i skriftelig fysik A idag?

Synes i ikke den var svær?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2012 af Roflwio (Slettet)

Opgave 1 - Ren indsættelse. Inertimomentet for en skive(cylinder, z-ekstruderet skive).

Opgave 2 - Også næsten indsættelse omkring kondensatorer, men kræver lidt analyse af situationen med bilen på skråplan.

Opgave 3 - Her var i hvert fald nogle termodynamiske delprocessor jeg ikke har set før. Stadie 2-3 og 4-5 var hverken isoterme, isobare eller isokore processer. Der var variende temperatur, tryk og volumen på en gas. I stadie 2-3 blev kun trykforskellen opgivet. 42 bar til 11 bar.

Opgave 4 - Man skulle stort set kun tegne grafer. En graf hvor to datasæt var multipliceret og en graf hvor de var divideret. En lille bitte smule om indre modstand/elektromotorisk kraft, men den var jo helt mærkelig for en solcelle. Normalt er grafen i et polspænding over strømstyrke diagram lineær (for en strømkilde med en konstant indre modstand), men for solcellen varierede denne indre modstand tilsyneladende. Det gør såmen ikke så meget, men den fulgte ikke en matematisk model jeg har set før, så da de spurgte om den ydre modstand der skulle til for en polspænding på 3V var jeg nødt til at hoppe til nærmeste målte datasæt. (Man havde en variabel modstand sat til. Spænding og strømstyrke over/gennem denne var givne). En af disse datasæt lå ved 2.992 V (ca) og et eller andet antal ampere. Jeg nåede frem til 400 Ohm. Jeg kan ikke engang huske det længere. Det var i hvert fald under 1kOhm og over 400 Ohm.

Ikke sindsyg svær. Tilpas, men jeg er sgu skuffet over min egen præstation. Jeg kunne virkelig bare ikke genkende/analysere den situation med kraftværket. Mange steder var prøven lidt dårligt formuleret. Det var nemt nok at finde ud af hvad man skulle, men de manglede at specificere nogle undtagelser/udeladelser man var nødt til at gøre. Ignorere vindmodstand, gnidningsmodstand osv.


Svar #2
25. maj 2012 af ewok13 (Slettet)

Ja, som du siger så var nogle af opgaverne dårligt formuleret. Vidste egentlig godt hvad jeg skulle, men det hele blev lidt forvirrende for mit vedkommende.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2012 af Linuz (Slettet)

Jeg fik ca. 400 ohm (408 ohm) i opgave 4. Tror at vi har brugt samme fremangsmåde. 

Hvad fik du i opgave d & e i opgave 2?

Og hvad svarede du i opgave 3 b?

Stadie 2-3 & 4-5 var adiabatiske processor. Det stod også i opgaven (mere eller mindre).


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. maj 2012 af Roflwio (Slettet)

Opgave 2

D - 2,7kN

E - 30,6kg

Opgave 3

B - Har jeg ikke lavet. Har så opdaget nu, hvor ærgerligt, at jeg også skulle have kigget i Grundlæggende Fysik 2. Termodynamik ligger for mig helt tilbage på 1. år engang og vi er aldrig vendt tilbage til det siden (og dengang havde vi ikke om adiabatiske endnu, vores matematik var for ringe endnu). Well, det er hvad man får ud af at være doven. Læs bøgerne helt igennem :)

Opgave 4

B - 402,993 Ohm


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. april 2014 af Anna2012 (Slettet)

Er der nogle der har hele opgaven, som vil vedhæfte den? :)


Skriv et svar til: Skriftelig Fysik A eksamens 2012 HTX

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.