Matematik

Bestem f'(x) når f(x) = 3/x + x^5

26. november 2012 af Yusuf123 (Slettet)

Jeg kan godt den anden, det er 5x^4

men hvad er 3/x)

er det, 1/ 2sqrt(3)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2012 af Kulka1 (Slettet)

f(x)= 3/x + x5 = 3*(1/x) + x5 ⇒ f'(x)= 3*(-1/x2)+5x4 = (-3/x2)+5x4

(1/x) differentieret er blandt de elementære differentialkvotienter, du skal kunne :) 


Svar #2
26. november 2012 af Yusuf123 (Slettet)

Hvordan kommer -1 ind på billedet??


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2012 af Kulka1 (Slettet)

se, hvad der står. På venstre side er den givne funktion og på højre side af pilen er den afledede funktion.


Skriv et svar til: Bestem f'(x) når f(x) = 3/x + x^5

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.