Matematik

Mat A eksamen mundtligt

22. juni 2013 af Oskarerhot (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! Jeg sidder og læser til ekamen i Mat A mundtlig STX, og har fået opgivet spørgsmålene. Et spørgsmål volder mig dog nogle problemer, og håber der er nogle, der kan hjælpe. Det er: 

Differentialligninger - Gennemgå teorien for differentialligninger af typen y''=a*y

 

På forhånd tak for hjælpen!!! 

 

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. juni 2013 af mathon

for
        a = -ω2

                           y'' = -ω2•y

                              y = c1•cos(ω·t) + c2•sin(ω·t)


        a = ω2

                           y'' = ω2•y

                              y = c1•cosh(ω·t) + c2•sinh(ω·t)

 


Svar #3
22. juni 2013 af Oskarerhot (Slettet)

#mathon du er måske nødt til at uddybe dit svar. 

Så vidt jeg forstår er løsningen da y=c_1 e^(sqrt(a)*t) + c_2e^(-sqrt(a)*t) ? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. juni 2013 af mathon

hvis du ikke kender de hyperbolske funktioner

        a = ω2

                           y'' = ω2•y

                              y = c1•eω·t + c2•e-ω·t

 


Svar #5
22. juni 2013 af Oskarerhot (Slettet)

#mathon kan du uddybe dit svar? Hvorfor sættes a= omega^2? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. juni 2013 af mathon

eller noteret:
 

        a = -IaI

                           y'' = -IaI•y

                              y = c1•cos(√(IaI)·t) + c2•sin(√(IaI)·t)

 

        a = IaI

                           y'' = a•y

                              y = c1•e√(a)·t + c2e-√(a)·t

 


Svar #7
22. juni 2013 af Oskarerhot (Slettet)

#mathon Jeg er nødt til at få noget tekst og forklaring, selve de formler kan jeg godt finde frem til. Men forklaringen til hvorfor det netop hænger sådan sammen, ville hjælpe meget på forståelsen :) 


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. juni 2013 af Mathematica (Slettet)

Søg på characteristic equation. Du bliver nok også nødt til at forklare om den komplekse eksponentialfunktion. Er du sikker på, at du har haft en andenordens diff ligning i gym?

Skriv et svar til: Mat A eksamen mundtligt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.