Fysik

beregne partialtryk under havoverfladen

08. august 2013 af XX91 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der nogen der kan hjælpe med en fysik-opgave? 
Den lyder:

Der udføres en dykning til 30 meters dyvde under en havoverflade, ved hvilken atmosfæretrykket er 760 mmHg. Havvands densitet er 1025 kg/m3. Det antages at dykkeren holder en kernetemperatur på 37 grader celcius under dykningen og ånder atmosfærisk luft under forhåndenværende tryk. Bunsen's opløselighedskoefficient (absorptionskoefficienten) a for nitrogen i lipid kan sættes til 0,065 ml N2 (STPD) per ml lipid. 

a)beregn partialtrykket af kvælstof i alveoleluften på 30 m dybde

b) beregn mængden af fysisk opløst kvælstof i fedtvæv på 30 m dybde i ml N2 (STPD) per ml lipid. 

 

Har et svar på opgave a der lyder: 

1 mmHg=0,0136 m vand = 0,01327 m havvand; 30 m havvand=2260 mmHg
Partialtryk, kvælstof = 1749 mmHg

Jeg kan godt finde ud af at beregne selve partialtrykket, men kan ikke se hvordan 1 mmHg=0,0136 m vand og hvordan 30 m havvand=2260 mmHg

Opgave b kan jeg også godt finde ud af. Det er bare lige opgave a der kniber i starten. 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. august 2013 af hesch (Slettet)

Densitet for Hg = 13,55 g/cm3.

Densitet for vand = 1 g/cm3.

Derfor svarer 1 mmHg til 13,55 mmH2O.

30 m havvand svarer til  30000mm * 1,025 g/cm3 / 13,55 g/cm3 = 2269 mmHg   ( får jeg ).


Svar #2
08. august 2013 af XX91 (Slettet)

Tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: beregne partialtryk under havoverfladen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.