Matematik

hjælp til matematik

07. november 2013 af kena0124 (Slettet) - Niveau: B-niveau

vil nogen være så søde at hjælpe mig med denne opgave(:

Antallet af danskere, der blev dræbt i trafikken pr. år kan i perioden 1977-2001 beskrives ved sammenhængen

hvor y er antallet af danskere , der blev dræbt i trafikken pr. år og x er antal år efter 1977.

gør rede for hvad tallene i sammenhængen fortæller om antallet  af danskere, der blev dræbt i trafikken mellem 1977 og 2001.
Beregn hvor mange danskere der blev dræbt ifølge modellen i år 1994


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2013 af mathon


                          f(x) = b • ax


Svar #2
07. november 2013 af kena0124 (Slettet)

kan du ikke forklare det lidt bedre, så jeg kan forstå der (:


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2013 af mathon

…det var et gæt. Du har jo ikke medskrevet funktionen.


Svar #4
07. november 2013 af kena0124 (Slettet)

okey vi prøver igen (:

Antallet af danskere, der blev dræbt i trafikken pr. år kan i perioden 1977-2001 beskrives ved sammenhængen

y=-16+840

hvor y er antallet af danskere , der blev dræbt i trafikken pr. år og x er antal år efter 1977.

gør rede for hvad tallene i sammenhængen fortæller om antallet  af danskere, der blev dræbt i trafikken mellem 1977 og 2001.
Beregn hvor mange danskere der blev dræbt ifølge modellen i år 1994


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2013 af mathon


                f(x) = y = -16x + 840
i 1977 dvs 0 år efter 1977

               f(0) = -16•0 + 840 = 840  
blev der årligt dræbt 840 danskere i trafikken

Antal trafikdræbte er i årene efter 1977 aftaget med 16 pr år.

.

1994 er 17 år efter 1977

               f(17) = -16•17 + 840 = 568 

I året 1994 var der  568  trafikdræbte.


Svar #6
07. november 2013 af kena0124 (Slettet)

Takk mate (:


Skriv et svar til: hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.