Andre fag

Doping: Statistik

01. juni 2008 af Liv1988 (Slettet)
Hejm
Jeg er lige pt. igang med at lede efter en eller flere statistikker der viser danskernes dalende interesse inden for cykelsporten i Takt med øget opdaget brug af doping - jeg har ledt og ledt, men er ikke kommet frem til noget. Jeg har prøvet inde på "danmarks statistiks hjemmeside" og der er ikke kommet noget som helst frem.
Nogle der kan hjælpe mig med at finde nogle statistikker?


Liv1988

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2008 af o1-studie (Slettet)

jeg ved ikke om dette kan hjælpe, men det er meget informativt mht. doping:
http://www.dif.dk/.../~/media/Interessenter/DIF/difdk/pdf/Idraetsliv/idraetsliv_01%2002_2007%20pdf.ashx

Statistik over dopingprøver: http://www.antidoping.dk/visArtikel.asp?artikelID=3499

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juni 2008 af o1-studie (Slettet)

Første link: www.dif.dk/.../~/media/Interessenter/DIF/difdk/pdf/Idraetsliv/idraetsliv_01%2002_2007%20pdf.ashx

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2008 af o1-studie (Slettet)

www .dif. dk /.../~/media/Interessenter/DIF/difdk/pdf/Idraetsliv/idraetsliv_01%2002_2007%20pdf.ashx

Fjern mellemrummene og du vil komme til siden..

Svar #4
01. juni 2008 af Liv1988 (Slettet)

Hvor skal jeg så helt præcist gå hen?

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. juni 2008 af o1-studie (Slettet)

Der er ikke grafer over det , men det er som sagt bare mere informativt om doping, og hvordan danskerne forholder sig til doping,(3.2) ikke nødvendigvis i relation med cykelsporten. Så måske er linket ikke så brugbart.

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. juni 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Jeg tror, du er ude i en opgave, der IKKE kan løses. Man kan gisne om en sammenhæng, men den kan ikke dokumenteres med statistik.

Statistikker kan indsamles på tre måder:

1. Tællinger baseret på indberetninger.
Tror vi, at der findes noget statistisk kontor, der udsender skemaer til alle cykelryttere, der så vil svare sandfærdigt på om de doper sig ulovligt? Nej, vel?
2. Registertællinger. Der findes ingen REGISTRE der registrerer ulovlig doping
3. Stikprøver. WASA=World Anti-Doping Agency må lave nogen statistikker over, hvor mange cykelryttere der bliver taget ved stikprøver

Du finder WADA's Annual Reports siden 2002 her: http://www.wada-ama.org/en/dynamic.ch2?pageCategory.id=453
Søg på Statistics

Statens Institut for Folkesundhed omtaler følgende projekt på deres hjemmeside:

SPORTS INJURIES IN VIEW OF THE 2004 OLYMPICS

Formål:

At skabe et samlet overblik over forekomsten af sportsskader i EU. Som en del af projektet blev der foretaget en undersøgelse af omfanget af dopingbrug i nogle EU-lande (ikke foretaget i Danmark). Projektets resultater skulle ses som anbefalinger af bl.a. ”Fair Play” ved olympiaden 2004 i Grækenland. (Kontaktperson: Bjarne Laursen)
Kilde: http://www.si-folkesundhed.dk/Forskning/Sygdomme%20og%20tilskadekomst/Ulykker/EU-projekter.aspx

Der er altså meget der tyder på, at vi ikke har datamateriale, der kan danne baggrund for en reel statistik over dopingens omfang.

Vi har næppe heller en statistik, der viser INTERESSEN for cykelsport. Hvorledes skulle den opgøres? Måske laver Danmarks Radio en statistik baseret på stikprøver over, hvor mange der ser cykelsportsudsendelserne på TV?

Men selv om vi havde
1. gode og retvisende statistikker over dopingforbruget i cykelsporten og
2. gode og retvisende statistikker over interessen for cykelsport

Vil det være uhyre vanskeligt at vise en co-varians mellem de to statistikker. Altså: Hvad er grunden til, at folks interesse for cykelsport (måske) fluktuerer?

Du har defineret en større opgave, end vi kan løse på Studieportalen :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. juli 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Ingen statistikker men god og velargumenteret debat om emnet her:

P1 Morgen 04. juli 2008 kl. 07:50 på P1 :

ER TOUREN STADIG VÆRD AT SE?

Medvirkende:
Verner Møller, professor i idræt fra Århus Universitet & Lars Jørgensen, journalist i DR

I morgen går det løs med Tour de France! De seneste 10 år har budt på en perlerække af doping-skandaler, og sidste år blev danskeren Michael Rasmussen smidt ud af løbet, som han ellers lå til at vinde.

Er der overhovedet nogen grund til at følge med i et cykelløb, hvor ingen længere tror, at rytterne ikke propper sig med doping?

Indslaget varer 10 minutter og 40 sekunder.
Det kan høres her: http://www.dr.dk/P1/P1Morgen/Udsendelser/2008/07/04/102723.htm
og (indtil videre) podcastes ved at kopiere følgende link til dit podcast-program: http://podcast.dr.dk/p1/rssfeed/p1morgen_7-8.xml

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. juli 2008 af Bruger slettet (Slettet)

En søgning i bibliotek.dk på:

forfatter=møller verner? og emne=doping?

giver interessante resultater:
http://bibliotek.dk/vis.php?origin=sogning&field4=forfatter&term4=m%F8ller+verner%3F&field2=titel&term2=&field3=emne&term3=doping%3F&field1=fritekst&term1=&mat_text=&mat_ccl=&term_mat%5B%5D=&field_sprog=&term_sprog%5B%5D=&field_aar=year_eq&term_aar=&target%5B%5D=dfa

Skriv et svar til: Doping: Statistik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.