Matematik

Mat A opgaver.

23. oktober 2008 af Cumano (Slettet)

Hej nogen der kan hjælpe mig med disse to opgaver? Skall lige ha et skub til dem, da jeg er hammer dårlig til det :)

1) Funktionen f er givet ved f(x)=c*ekx

Bestem konstanterne c og k, når der oplyses at f(2)=5 og f(7)=6

Løs uligheden f(x)>4

Bestem f'(2)

2) Bevis følgende approksimationsformel ved at bestemme et passende approksimerende førstegradspolynomium: ex=1+x for x=0

Ps hvad betyder approksimation?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2008 af Daniel TA (Slettet)

1) Du får to ligninger med to ubekendte. Indsæt dine tal og regn :)

Når du har hele funktionudtrykket er de to næste bare alm. regning.

2) En approksimation er noget der ligger tæt på. Er du sikker på at x=0, skal det ikke være x tæt på 0?


Svar #2
23. oktober 2008 af Cumano (Slettet)

Jeg kan ikke finde ud af det.. k er det nemlig ikke altid en konstant ?


Skriv et svar til: Mat A opgaver.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.