Studievalg og videregående studie

Jura optagelse

24. juli 2009 af DeaSpark (Slettet)

Hej jeg har et par spørgsmål

Jeg har i år ansøgt til jura på ku, sdu, au og aau. Mine karakter er dog ret lave, og kvotienten ligger på 4,6 (med bonusreglen).

- Er der nogen som ved hvilket gennemsnit mans kal have for at komme ind?

- Kigger universiteterne kun på ens gennemsnit og adgangskrav? Altså ligger de virkelig kun mest vægt på det? Og hvad med ens årskarakter som man indsendte sammen med ansøgningen - kigger de overhovedet på det?

- Hvor meget vægt ligger de på ens motivation?

Jeg er virkelig nervøs, og ved godt at ansøgertallet er ekstremt højt i år og vil virkelig bare gerne ind på et universitet i år. Jeg har ikke krysdset af i strandby-feltet, da jeg ikke vidste hvad det var i det øjeblik.

Er der noget håb for mig?


Svar #1
24. juli 2009 af DeaSpark (Slettet)

Vil også lige sige at jeg ansøgte gennem kvote 2 den 15. marts.. og har alle de rette adgangskrav rigtige..

Kan man nogen steder se hvor mange som ansøgte gennem kvote 2?

Gælder det virkelig om held for mig?


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. juli 2009 af Jekoa (Slettet)

Jeg vil vurdere, at du desværre ikke har nogen chance i kvote 1 (som du automatisk også søger, når du søger kvote 2)

Og ja, i kvote 1 er det kun gennemsnittet, der tæller (altså betyder årskaraktererne også noget)

Ja, du kan godt se, hvor mange der søger kvote 2 - gå ind på universiteternes hjemmesider..

Om du har en chance i kvote 2? Ja, det tror jeg du har... Men ved ikke så meget om kvote 2, må jeg indrømme. 

Jeg mener, at du kan have en chance i Odense, hvor du kommer til en test og en samtale - hvis du klarer testen vel og mærke (er dog ikke helt sikker)

Måske har du også en chance i kvote 1 - jeg tror det som sagt desværre overhovedet ikke, men hvem ved?

Held og lykke i hvert fald


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. juli 2009 af 14203 (Slettet)

Altså med dit snit er det bestemt ikke sikkert at du kommer ind på kvote 1 (men man skal selvfølgelig aldrig sige aldrig).På kvote 1 kigger de udelukkende på dit snit og intet andet!

Du skulle nok have haft søgt standby, men det er jo lidt sent at sige nu, så det er der ikke så meget at gøre ved.

Hvis du har søgt kvote 2 er det lidt nogle andre ting de kigger på afhængigt af hvor man søger. På KU er det vidst udelukkende den motiverede ansøgning, mens AU plejer at kigge på snittet i de specifikke adgangskrav. På SDU er jeg ikke helt klar over hvordan de gør i forhold til Jura, på medicin er der optagelsesprøver, men hvis du ikke har været til sådanne er det nok ikke sådan de gør på jura ;)

Held og lykke med det hele! :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. juli 2009 af L-Dawg (Slettet)

Kvote 1 bliver som de andre siger nok lidt svær.

Kvote 2 i odense kunne måske give? Men det kender jeg heller ikke så meget til.

Hvis det virkelig er jura du gerne vil, selvom du bare skriver, at du gerne vil på universitetet, kan du måske undersøge muligheder i udlandet. Hvis du ikke er kræsen, eller bange for at flytte hjemmefra, og måske gemmer på et lille survivorinstinkt, og har et godt engelsk, burde der være mulighed for at komme ind på universiteter i udlandet med "et lavt snit". 

Om du så kan blive overflyttet til Danmark senere, bruge din uddannelse til noget osv, skal du jo også undersøge. Men har da hørt om folk der gør det.


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. juli 2009 af Goboxe (Slettet)

Det er ikke meget nyt, jeg har, men du skal ikke gøre dig den mindste forhåbning om at komme ind via kvote 1 nogen af stederne. Det er desværre så sikkert som amen i kirken, at det ikke rækker. Aalborg havde en kvotient, der hed 6,8 i 2008, Aarhus 6,2, København 6,4 og Syddansk 6,0. Da samtlige universiteter har oplevet et markant boom i antallet af ansøgere, samtidigt med at det er bonusreglens første år, er det derfor helt urealistisk at komme ind med 4,6. Jeg føler mig ikke engang helt overbevist om, at jeg kommer ind med 8,6, og jeg så en med 8,9, der var lige så nervøs. Du må nok knytte dine forhåbninger til kvote 2, men jeg tror sgu også, at det bliver svært ad den vej. Har du dokumenteret jobs mv.?

Men noget helt andet er, om du er sikker på, at jura er den vej, du skal gå? Uden at forklejne dit gennemsnit alt for meget, tyder det måske ikke på den største arbejdsindsats. Jura er notorisk kendt for at være et af de studier, hvor man skal arbejde hårdt for at gennemføre. Det kan være vanskeligt at gå fra at være luddoven til at sidde og nusse med bøgerne det meste af tiden... Hvis ikke du har sat dig ind i kvotienterne, tyder det altså - no offence - heller ikke på, at du er motiveret for at læse jura endda. Det er nemt at være bagklog, men du skulle nok have haft noget i baghånden. Jeg dummede mig i øvrigt også selv  ved ikke at sætte hak ved stand-by, så den fejl er du alligevel ikke ene om at have begået!


Svar #6
24. juli 2009 af DeaSpark (Slettet)

#5 saa du kom ikke ind sidste aar.?
 


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. juli 2009 af Goboxe (Slettet)

Jeg søgte ikke sidste år. Jeg tog et sabbat-år, hvor jeg arbejdede... Mit gennemsnit havde været mere end rigeligt til at komme ind sidste år, så det kunne da måske have været meget smart. Men jeg havde nu vist behov for et afbræk fra skolebænken (havnede så selv bag katederet i stedet)


Brugbart svar (1)

Svar #8
25. juli 2009 af Roman Garcia

Ved kvote 2 kigger de på forskellige faktorer. Eksempelvis på karaktererne i de specifikke fag, som der kræves, om du har haft erhvervsarbejde, om du har anden uddannelseserfaring og specielt på den motiverede ansøgning.

Du skal være opmærksom på, at mange ansøgere til kvote 2 har været ude et år eller mere og derfor har haft mulighed for at lave mange forskellige ting. Derfor vil de ofte være stillet bedre i konkurrencen om kvote 2-pladserne end ansøgere der kommer lige fra gymnasiet. Generelt har man jo ikke rigtig nogle kvote 2-kompetencer når man kommer fra gymnasiet, og derfor kan det godt blive svært.


Skriv et svar til: Jura optagelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.