Studievalg og videregående studie

Kvote 2 ansøgning - Lærerudd.

25. februar 2010 af CedricKidd (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

 Hey :) 

Her et første udkast til min levnedsbeskrivelse/motiveret ansøgning, til min ansøgning på kvote 2. Jeg søger kvote 2 da jeg ikke har et super højt snit, samt ikke har haft idræt på B niveau, som det kræves at læse det fag.

Konstruktiv feedback og råd af alle slags modtages med kyshånd. Også grammatiske, da jeg ikke er stærk på det område, for ikke at sige crap. Merci.

Motiveret ansøgning

Siden jeg forlod folkeskolen har jeg altid haft en lille drøm om at jeg en dag skulle være folkeskolelærer. En drøm jeg ikke gav megen omtanke i gymnasiet, men som i dag, er en drøm jeg brænder utrolig meget for at realisere. Jeg er i skrivende stund lærervikar på Boesagerskolen i Smørum, hvor jeg også selv gik i folkeskole. Jeg har været ansat siden marts 2009, og har undervist længerevarende fast skema 2 gange, begge gange i udskolingen, så jeg har oplevet hvad lærerfaget reelt betyder. Det betyder hårdt arbejde og dedikation. Jeg føler et stort ansvar overfor de unge mennesker man er med til at føre ud i livet, sørge for at de starter deres videregående uddannelse med en bred vifte af kompetencer og en god faglig bund. Samtidig har det været utrolig givende at arbejde sammen med kollegaer man kender i forvejen, og det har medvirket til at jeg har lært utrolig meget i løbet af min tid som lærervikar.

Min fritid går bl.a. på frivilligt arbejde, samt at spille musik. Det frivillige arbejde består i at give ekstra undervisning og hjælpe med lektier i en lektiecafe for nydanskere der er i gang med at lære dansk. Det kan til tider være utrolig udfordrende da alle der modtager undervisning og hjælp, er på forskellige niveauer. Det har styrket mine evner i kommunikation og undervisning utrolig meget.

Musikken har jeg dyrket siden en meget ung alder, og spiller flere instrumenter, men har slagtøj som mit hovedfokus. Jeg har opbygget en utrolig god viden og gode evner på dette område, som er kommet af mange års sammenspil, dedikeret og systematik teknisk øvning, samt altid at udforske nye genre.

Inden jeg begyndte at arbejde som lærervikar, var jeg 8 måneder i Irland. Jeg selv er halv irere, halv dansk, og brugte meget af min barndom derovre, så jeg måtte over at opleve det fuldt ud, og ikke kun leve på barndomsminder fra landet. Jeg arbejdede først som tech. Support for IBM i 1 måned, og derefter som bartender/tjener de resterende 7 måneder i meget populær bar og restaurantkæde. Tiden derovre gav mig mulighed for at få en fornemmelse af en meget anderledes Verden, end den vi lever i her i Danmark, selvom det er inden for EU’s grænser. Og det har modnet mig utrolig meget. At arbejde til min. løn i mere økonomisk liberaliseret samfund end det danske, ændrer ens perspektiv utrolig meget. Specielt i netop denne branche, hvor ens sind dagligt bliver sat på prøve.

Siden april 2009 har jeg styrketrænet 4-5 dage om ugen, og spiser efter et fast skema. Denne hobby fik jeg, lidt tilfældigt, da jeg var lidt kraftig og havde fået nok af det. Så jeg satte mig et mål; at smide unødigt fedt og ”stramme op”. Det gjorde jeg, men blev utrolig bidt af at styrketræne og ”bodybuilde.” Det har nu resulteret i en komplet livsstilsændring og har givet mig utrolig meget selvdisciplin. Samtidig har jeg læst utrolig meget om selve sporten bodybuilding, og har fået oparbejdet en utrolig god viden om ernæring i forhold til både det fysiske og psykiske.

Dette har også været en vigtig faktor i mine valg af fag som jeg vil læse. Først har jeg valgt at læse matematik da det er fundamentet for hele vores Verdensopfattelse. Og grundet min uendelige kærlig til fysisk aktivitet, ernæring og generel sundhed har jeg valgt idræt.


En anden årsag for at jeg vælger at læse disse fag, er at jeg i forvejen har megen undervisningserfaring i dem begge, og har kørt flere matematikforløb, alene og sammen med en uddannet lærer, i både almindelige og specielklasser.

Ved at lade mig komme ind på læreruddannelsen, får I en student der ikke bare søger at blive folkeskolelærer, men en der har vendt og drejet hver en uddannelse i Danmark, og har fundet hvad han søgte, og ved præcist hvad det indebærer. Jeg kan ikke komme i tanke om et job jeg hellere vil hengive mig selv til, et job der giver så meget igen, hvor ingen dage er ens og der samtidig er essentielt for hele samfundet.
 

Steffen Cedric Kidd

All the best!


Brugbart svar (3)

Svar #1
25. februar 2010 af Mrunivers (Slettet)

Tænk på en ting.

Hvad gør din ansøgning mere speciel ift. andres?

Jeg søger selv via kvote 2 på en anden udd. men min er ikke i nærheden af det du har skrevet .. Selvfølgelig er vi ikke ens, men man skal lave en ansøgning der ikke er standard.

En ansøgning der giver lysten til at læse videre, og den lyst manglede jeg efter først halve side..

Fed afslutning, men en huskeregel:

Studiet frem for personen.

Jeg ved ikke om det hjalp dig, men tag det konstruktiv kritik.


Svar #2
25. februar 2010 af CedricKidd (Slettet)

 Okay, godt set. 

Evt. nogle konkrete idéer? 


Brugbart svar (4)

Svar #3
25. februar 2010 af Mrunivers (Slettet)

Skriv en privat besked til mig nu, hvis du skal have hjælp..


Skriv et svar til: Kvote 2 ansøgning - Lærerudd.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.