Matematik

Opgave 1.028 stx A

01. marts 2010 af stinebb (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg mangler hjælp til at løse opgave 1.028 som kan findes på følgende hjemmeside:

http://www.emu.dk/gym/fag/ma/faglige_forening/bogsalg/STX_A_vejl_eks_opg.pdf (scroll ned når du har åbnet siden)

Opgaven er vel at mærke UDEN hjælpemidler.


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. marts 2010 af Johnny100 (Slettet)

Du ved at:

∫g(x) fra -1 til 2 = [G(x)] fra -1 til 2 = G(2) - G(-1) = f(2) - f(-1)

= 10 - (-2) = 12

(Tallene aflæses i skemaet eftersom du ved, at f er stamfunktion til g)

Dvs. integralet af g(x) fra -1 til 2 er lig 12.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2010 af jnl123

Integrerer man g får man f, dvs integralet bliver:     f(2) - f(-1) = ...

hældningen i punktet (1,g(1)) er lig h(1) - så har du et punkt og en hældning til ligningen


Svar #3
01. marts 2010 af stinebb (Slettet)

Mange tak for hjælpen :)


Brugbart svar (4)

Svar #4
01. marts 2010 af PeterValberg

Det gælder generelt at:

da f(x) er oplyst til at være stamfunktin til g(x), må det nævnte integrale kunne løses som:

For at bestemme en forskrift for en tangent i punktet P0(x0, y0) skal du bruge tangentligningen:

Punktet P0 = (1, g(1)) = (1, 3).
Da g(x) er stamfunktion til h(x) må tangentligningen i dette tilfælde se således ud:

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Opgave 1.028 stx A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.