Matematik

Hvilket tal

23. januar 2011 af GangstaGeek - Niveau: 10. klasse

 Hey forum.

Jeg har haft nogle problemer med at bevise og løse denne opgave:

Hvilket tal fremkommer ved denne opskrift:

1) Tænk på et tal.

2) Kvadrer tallet.

3) Kvadrer det tal der er 1 større end det først valgte.

4) Find forskellen mellem de to kvadrater.

5) Træk 1 fra.

6) Divider med 2.

Man må ikke vise man skal bevise.

Tak på forhånd 

Christoffer


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du får det tal, du startede med, som resultat. En af de mange florerende selskabsgåder.

((x+1)2 - x2 -1) / 2 = ((x+1+x)(x+1-x) -1) /2 = ((2x+1)·1 -1) / 2 = (2x + 1 -1) / 2 = 2x /2 = x


Svar #2
23. januar 2011 af GangstaGeek

 Tak for hjælpen.

Jeg er ret ny til ligninger ser du. :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Her er et andet eksemplar af arten:

Tænk på et tal.....x

Gang det med 2.....2x

læg 3 til.....2x+3

gang det med 4.....8x+12

træk 4 fra.....8x+8

dividér med 8.....x+1

træk 1 fra.....x


Skriv et svar til: Hvilket tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.