Matematik

Find en side som passer til arealet

27. august 2014 af nielsjulemand (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal finde en side som passer med et bestemt areal.

Jeg har en trekant hvor et punkt E går ned igennem trekanten fra B og ned til siden |AC|, jeg skal bestemme siden |AE| så arealet af trekant ABE bliver til 5. 

Hvordan gør jeg lige det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2014 af peter lind

Et punkt går ingen steder.

Mener du ikke højden fra B ?

Hvis det er tilfældet så er arealet ½*højde*grundlinje


Svar #2
27. august 2014 af nielsjulemand (Slettet)

Jo det er højden B jeg mener, men hvordan finder jeg så ud af hvad siden |AE| er når jeg kun ved at arealet skal være 5?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Prøv at formulere hele opgaven. Hvad er der ellers kendt?


Svar #4
27. august 2014 af nielsjulemand (Slettet)

Der står præcis følgende i hele opgaven:

Punktet E ligger på siden AC som vist på figuren. 

Bestem |AE|, så arealet af trekant ABE er 5.


Svar #5
27. august 2014 af nielsjulemand (Slettet)

Her er figuren
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvad er der ellers vist på figuren? Er der andre sider eller vinkler, der er kendt? Oplys hele opgaven.


Svar #7
27. august 2014 af nielsjulemand (Slettet)

Værsgo
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det ser ud til at være Opg 8 i dette opgavesæt

http://uvm.dk/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF12/Proever%20og%20eksamen/120525%20gl%201stx121%20MAT%20B.ashx

Der har man jo i spm a) bestemt vinkel A og sidelængden |AC|.

Benyt så, at arealet er

        TABE = (1/2)·|AB|·|AE|·sin(A) .

Det er din opgave at formulere hele opgaven til at begynde med.


Svar #9
27. august 2014 af nielsjulemand (Slettet)

Jeg har fundet vinkel A som er 45,08 grader og siden |AC|  som er 13,936.
 

Men hvordan kan jeg bruge den formel du har skrevet for ved jo ikke hvad siden |AE| er?


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. august 2014 af mathon

For arealet af ΔABE:    

                (1/2)·|AB|·|AE|·sin(A) = 5

                |AB|·|AE|·sin(A) = 10

                                 10                   
                |AE| = ----------------
                            |AB|·sin(A)


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Du skal jo isolere |AE| ud fra den ligning.


Svar #12
27. august 2014 af nielsjulemand (Slettet)

Så dvs at |AE| er lig med 1,143??


Brugbart svar (0)

Svar #13
27. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Nej, det er ikke korrekt. Din værdi for vinkel A i #9 er heller ikke korrekt.


Svar #14
27. august 2014 af nielsjulemand (Slettet)

Det gav ellers 5 da jeg regnede arealet ud med den sidste formel mathon havde skrevet?


Brugbart svar (0)

Svar #15
27. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#14

Jeg skal ikke udtale mig om, hvordan du regner.

Du kan jo selv se af udtrykket

        |AE| = 10 / (|AB|·sin(A)) = 10 / (6,19·sin(A)) = 1,6155 / sin(A)

at |AE| må være noget større end 1,6155 .


Skriv et svar til: Find en side som passer til arealet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.