Matematik

Lighed

29. august 2014 af Heptan - Niveau: B-niveau

Er følgende gældende?

e=eN_A

hvor NA er Avogadros tal, og e er elementarladningen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2014 af mathon

      F=N_A\cdot e=\left ( 6,02214\cdot 10^{23} \; \frac{1}{mol}\right )\cdot \left ( 1,60218\cdot 10^{-19} \; C \right )=96485,3\; \frac{C}{mol}

      som er Faradays ladning.


Svar #2
29. august 2014 af Heptan

Er

96485\frac{C}{mol}

det samme som

1,6022\cdot 10^-^1^9C

?

Er der et lighedstegn imellem dem?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2014 af mathon

     Nej


Svar #4
31. august 2014 af Heptan

Men

N_A=\frac{6,0221\cdot 10^2^3}{mol}=1

hvor

1 \cdot mol=6,0221\cdot10^2^3

Dvs.

96485\frac{C}{mol}=96485C\cdot \frac{1}{6,0221\cdot10^2^3}=1,6022\cdot 10^-^1^9C

Og

1,6022\cdot 10^-^1^9C=1,6022\cdot 10^-^1^9C\cdot\frac{6,0221\cdot 10^2^3}{mol}=96485 \frac{C}{mol}


Svar #5
02. september 2014 af Heptan

Eller er jeg galt på den?


Skriv et svar til: Lighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.