Matematik

Matematiker derude???

20. september 2014 af Jenn96 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude! Jeg søger hjlælp til opgaven som er vedhæftet. Sidder desværre fast i denne opgave. Håber en/flere matematiker(e) gider hjælpe mig!

På forhånd tak!

Vedhæftet fil: Sandsynlighed.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at summen af sandsynlighederne er lig med 1 og at  ∑z z·p(z) = 5 . Det giver to ligninger til bestemmelse af p og q.


Svar #2
20. september 2014 af Jenn96 (Slettet)

Har siddet og overvejet, at det helt sikkert har noget med ligninger at gøre, men jeg kan ikke rigtigt komme frem til opstillingen af de ligninger?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

De to ligninger er

        ∑z p(z) = 1     og      ∑z z·p(z) = 5  

dvs.

        0,25 + p + q + 0,05 + 0,15 = 1    og

       2·0,25 + 3p + 5q + 7·0,05 + 11·0,15 = 5

Løs nu dette ligningssystem.


Skriv et svar til: Matematiker derude???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.