Matematik

VIs at ligningen har to forskellige løsninger.

21. september 2014 af malthej (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan kan jeg vise dette?

Har lagt et billede ind af opgaven.


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. september 2014 af mathon

Beregn diskriminanten og vis, at den er positiv for alle k.
 


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. september 2014 af LeonhardEuler

ax2 + bx + c = 0

x2 - 8x + kx - 4k + 15 = 0 ⇔ 1•x2 + (k - 8)x  - (4k + 15) = 0 

Opskriv diskriminaten og vis, at den er positiv for k∈R


Svar #3
21. september 2014 af malthej (Slettet)

Hvordan det?


Svar #4
21. september 2014 af malthej (Slettet)

Tak for hjælpen, har fundet ud af det.


Skriv et svar til: VIs at ligningen har to forskellige løsninger.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.