Fysik

Små opgaver om solens nyttevirkning

21. september 2014 af ShadH - Niveau: B-niveau

Vi har fået os nogle opgaver i forhold til solens nytte virkning. Den første skal vi beregne resistansen. Jeg bliver slået lidt ud af at der står "(ey*U)

Hvad er e? og hvordan skal det så stå? e40^-1 * 0.45?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2014 af peter lind

e er grundtallet for den naturlige logaritme e ≈ 2,718218

Du indsætter den givne spændning i formlen of´g får derved strømstyrke

Brug Ohms lov på modstanden for at finde størrelsen af modstanden

b) Beregn effekten som leveres i modstanden samt effekten som solen leverer til solpanelet. Forholdet mellem de to tal er nyttevirkningen


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2014 af mathon

                                   I =\alpha -\beta \cdot \left ( e^{\gamma \cdot U} -1\right )

                                   I =\left (0,180\; A \right ) -\left (1,47\cdot 10^{-9}\; A \right ) \cdot \left ( e^{\left (40\; V^{-1} \right ) \cdot \left (0,45\; V \right )} -1\right )

                                   I=0,08348\; A


Svar #3
21. september 2014 af ShadH

Så ey*U bliver 2.7140^1*0.45

Hov, der kom der svar.

Tak. Jeg er med nu. Ville bare være helt sikker så jeg ikke rækker hånden op i timen, går op til tavlen og ligner et kæmpe fjols.


Svar #4
21. september 2014 af ShadH

Er dette så ikke rigtigt nok?

NB: I forhold til opgave B, ved jeg ikke om jeg skal gange det med 100 (fordi det skal jo angives i procent) eller ej.

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man skriver ikke 2,71 i stedet for e. Man beholder "e" . Tallet e er grundtallet for den naturlige logaritmefunktion.

#4

a) Du har ikke beregnet strømstyrken I korrekt. Indsæt de opgivne konstanter. Den korrekte værdi blev beregnet for dig i #2. Bemærk, at   γ = 40 V-1, ikke (40V)-1 .

Dermed er γ·U = 40·0,45 = 18 , og e18 ≈ 6,566·107 . Din værdi for resistansen er ikke korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. september 2014 af mathon

1)                

                           R=\frac{U}{I}=\frac{0,45\; V}{0,08348\; A}=\frac{0,45\; \Omega \cdot A}{0,08348\; A}\approx 5,39\; \Omega


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. september 2014 af mathon

c)

                                     P_{max}={\color{Red} \mathbf R}\cdot I^2      hvor I er konstant ved den fastholdte belysning.


Skriv et svar til: Små opgaver om solens nyttevirkning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.