Matematik

Opgave løst korrekt?

29. september 2014 af Sorteæble (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Har kommet med et forslag

Vedhæftet fil: Opgave 1 og 2.jpg

Svar #1
29. september 2014 af Sorteæble (Slettet)

Her mit bud

Vedhæftet fil:Min Løsning.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #2
01. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Opg 1. Fremgangsmåden er korrekt, men det er forkert at skrive

        ⇔ 1 ± √(15i)

For det første skal i ikke være under kvadratroden, og man skal skrive z = .. .

Opg 2. Da 2.-gradspolynomiet har reelle rødder er de to rødder hinandens kompleks konjugerede. Da den ene rod er r1 = x2+1 -2i, er den anden rod derfor r2 = x2+1 +2i , hvor x2 = 8 .

Da polynomiet er normeret, er

        b = -r1 -r2 = -2·(x2+1) = -2·9 = -18,

og

        c = r1·r2 = (x2+1)2 + 22 = 92 + 22 = 81 + 4 = 85 .


Skriv et svar til: Opgave løst korrekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.