Matematik

Finde en vinkel

02. oktober 2014 af Patiih (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal beregne vinkel E i en figur, jeg har vedhæftet som fil.
Jeg kan ikke se andre muligheder end at benytte sinusrelationen, hvor jeg er kommet frem til:

40,2*sin(19,6)/14,2 = (0,94.....)
sin-1(0,94......) = 71,5

Problemet er bare, at vinkel E er en stump vinkel og resultatet skulle gerne være 108,4.

Jeg håber, der er nogle, der kan hjælpe mig med opgaven. :)

Vedhæftet fil: foto-5.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2014 af mathon

Du ved, at E er stump. Men lommeregneren giver dig Espids.
Beregn supplementvinklen

                                                         Estump = 180° - Espids


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2014 af PeterValberg

Du er røget i "sinus-fælden" og har beregnet den spidse vinkel mellem
siderne DE og AE, - den ønskede vinkel E er supplementvinklen til de 71,5º, du har fundet.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
02. oktober 2014 af Patiih (Slettet)

Ah ja! Nu giver det mening. ;)
Tak! 


Skriv et svar til: Finde en vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.