Fysik

Hjælp til at isolere L

02. oktober 2014 af Jesperhvilsted (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa 
Jeg har en formel der hedder:  L = 10*log i/i0 dB

Jeg har brug for at isolere i så hvordan kommmer denne formel til at se ud?


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2014 af Heptan

.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2014 af Heptan

L=10\cdot log(\frac{i}{i_0})

\Leftrightarrow \frac{L}{10}=log(\frac{i}{i_0})

\Leftrightarrow \frac{L}{10}=log(i)-log(i_0)

\Leftrightarrow \frac{L}{10}+log(i_0)=log(i)

\Leftrightarrow i=10^{(\frac{L}{10}+log(i_0))}


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2014 af hesch (Slettet)

Ups !  forkert.

Eller, det kommer an på, hvordan parantserne skal stå:

Står der  log (i) / i0

eller       log ( i / i0 ) ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2014 af PeterValberg

\begin{align*} i &= 10^{\left(\frac{L}{10}+\log(i_0)\right)}\\ &= 10^{\frac{L}{10}}\cdot 10^{\log(i_0)}\\ &=i_0\cdot 10^{\frac{L}{10}} \end{align*}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2014 af Hippocampus (Slettet)

#3 

log (i / i0

Det er sammenhængen mellem lydstyrke og intensitet. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. oktober 2014 af hesch (Slettet)

#5:  Ja, det er det højst sandsynligt.  Men alligevel:  Ordnung muss sein  ( eller hvad det hedder ? )


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. oktober 2014 af Hippocampus (Slettet)

#6 

Tysk skal du sgu ikke spørge mig om :P Men forstår dog godt, hvad du mener


Skriv et svar til: Hjælp til at isolere L

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.