Matematik

akut hjælp til matematik!

20. oktober 2014 af CecilieCeciliee (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Kære alle. Jeg har et problem med min problemregning, som jeg håber I kan hjælpe med..

Jeg får at vide:

Alkohol har den effekt på hjernen, at det sætter fornuften ud af spillet.Vores reaktioner og reflekser påvirkes, når vi færdes i traffikken.Man har derfor indført en grænse for hvor meget alkohol man må have i blodet - promillegrænsen.Alkohol er en væske, som er lettere end vand.

1 ml alkoholder vejer ca. 0,8 g.

1) beregn vægten af 5 cl alkohol

2) Beregn vægten af 6,6 cl alkohol.

3) Beregn hvor meget meget 12 g alkohol fylder.

4) beregn hvor meget 25,5 g alkohol fylder.

Er der nogen, som ved hvordan pokker jeg gør? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at densiteten for alkohol er givet i opgaven:   ρ = 0,8g/ml . Benyt, at

        m = ρ·V

hvor m er massen og V er rumfanget. 

I hver opgave indsættes den kendte størrelse, og den ukendte størrelse isoleres.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2014 af mathon

                                 \begin {array} {|c|c|}m&V\\ \hline V\cdot \rho &\frac{m}{\rho } \end{array}


Skriv et svar til: akut hjælp til matematik!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.