Matematik

geometri

21. oktober 2014 af studieportalen0 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har svært ved at se hvordan man kommer frem til det følgende, ud fra den figur jeg har vedhæftet.

du = -z * d\theta

Vedhæftet fil: Capture.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
21. oktober 2014 af peter lind

hvad er z,w u og θ ? Kan vi ikke få hele opgaven ?


Svar #2
21. oktober 2014 af studieportalen0 (Slettet)

z og x er akser. u er flytning i x-aksen, w er flytning i z-aksen

theta er rotation


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

du er ændringen i den tangentiale retning med en arm af længden |z| . En angulær ændring dθ resulterer således i en lineær tangentiel ændring |du| = |z|·|dθ| . De forskellige fortegnskonventioner giver så anledning til hvilket fortegn der faktisk skal benyttes.


Svar #4
21. oktober 2014 af studieportalen0 (Slettet)

Tak for forklaringen, jeg kan dog stadig ikke se det for mig..


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Tænk på relationen for et roterende legeme:  v = r·ω = r·(dθ/dt) eller v dt = r dθ . Her svarer v dt til du, og r dθ svarer til -z dθ .


Svar #6
21. oktober 2014 af studieportalen0 (Slettet)

#5 har du et link hvor det er vist (fx i et koordinatsystem)?


Brugbart svar (1)

Svar #7
21. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Kig i din fysikbog under rotation af faste legemer. Ellers kan du måske se det her

http://en.wikipedia.org/wiki/Rotation_around_a_fixed_axis


Skriv et svar til: geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.