Matematik

2 ligninger med to ubekendte

25. oktober 2014 af kiuyo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Altså kan ikke løse denne ligning, da jeg ikke forstår når der er flere "=" med.

x-Altså dem jeg kan er f.eks. y=7x-3 og y=5x+9

kan ikke , regne det billede jeg har vedhæftet. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2014 af peter lind

isoler x i den første ligning og sæt resultatet ind i den anden ligning. Det giver en ligning til at finde y. Når du har fundet y kan du sætte det ind i en af de oprindelige ligninger og deraf finde x


Svar #2
25. oktober 2014 af kiuyo (Slettet)

hvad vil det sige at isolere x?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)

Se teorien


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2014 af Soeffi

#0

y=7x-3 og y=5x+9

Du kan også sige, at de to y'er er ens og dermed er

7x-3=5x+9

2x=12

x=6

Heraf fås

y=7·6-3=39


Svar #5
25. oktober 2014 af kiuyo (Slettet)

kan godt regne den ud, men det er opgaven i det vedhæftet billede, som jeg ikke kan


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

fplkfllllllllfklkfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff.png 

Gang ligning 2 med 2 og træk den første ligning fra. Derved fremkommer en ligning i x alene. Benyt så ligning 2 til at bestemme y.


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. oktober 2014 af shafaifer (Slettet)

Du får x = 4 og y = 3.


Skriv et svar til: 2 ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.