Matematik

Løs ligningen?

24. november 2014 af malthej (Slettet) - Niveau: A-niveau

En legeplads af form som et rektangel har et areal på 200 m2, og desuden er den 3 meter længere end den er bred. Find længde og bredde med 10 cm´s nøjagtighed. 

Er i gang med denne opgave. Ved ikke om det er rigtigt, hvad jeg har gjort. Og i tilfælde af at det er rigtigt, ved ikke hvordan jeg skal løse ligningen.

Dette har jeg indtil videre.

Længden er: x+3, bredden x og arealet 200

A= B*1
200=x(x+3)
200=x^2+3x
x^2+3x-200= 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er korrekt. Løs nu 2.-gradsligningen i x .


Svar #2
24. november 2014 af malthej (Slettet)

Hvad vil det sige? "I x"


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ligningen   x2 + 3x - 200 = 0  er en 2.-gradsligning i x . Løs nu denne ligning.


Svar #4
24. november 2014 af malthej (Slettet)

Sådan indtil videre? Ved ikke, hvordan jeg skal komme videre
 

x^2+3x-200= 0

d= 3x^2-4*x(-200)= 9x-200x


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Beregn diskriminanten korrekt. Der indgår ikke noget x i diskriminanten.

        d = b2 - 4ac   .

Aflæs konstanterne a, b og c korrekt.


Svar #6
24. november 2014 af malthej (Slettet)

Er a ikke x^2?


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej; a er koefficienten til x2 , dvs a = 1 .


Svar #8
24. november 2014 af malthej (Slettet)

x^2+3x-200= 0

d= 3x^2-4*1(-200)

Sådan?


Brugbart svar (1)

Svar #9
24. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej. Genlæs forklaringen i #7. Diskriminanten indeholder ikke noget med x. Man indsætter i diskriminanten

        d = b2 - 4ac .

Af ligningen aflæser man, at a = 1 , b = 3 , og c = -200 .


Svar #10
24. november 2014 af malthej (Slettet)

Så der må ALDRIG være x indblandet i diskriminanter? 

d= 3^2-4*1*(-200)= 9+800= 809?




 


Brugbart svar (1)

Svar #11
24. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Nej, den variable x i polynomiet indgår ikke i diskriminanten. I diskriminanten indgår kun polynomiets koefficienter a, b og c.


Svar #12
24. november 2014 af malthej (Slettet)

Okay :)

Er det jeg har skrevet korrekt? 


Skriv et svar til: Løs ligningen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.