Matematik

matematik hjælp

26. november 2014 af idahenriksenn123 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

hvordan ska denne opgave løses?

"Den ene side i et rektangel er 12 cm længere end den anden. Omkredsen er 180 cm. Find sidernes længder"
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2014 af peter lind

Kald den korte sides længde x. Den anden sides længde er så x+12. Udtryk derefter omkredsen ved de to siders længde


Svar #2
26. november 2014 af idahenriksenn123 (Slettet)

Hmm jeg forstår det desværre ikke helt :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2014 af LeonhardEuler

Navngiv den ene side (bredden) i rektangleredden)   b = x  

da den anden side (længden) er 12 længere, må den være   l = x + 12

Du ved at omkredsen i et rektangel er  O = 2l + 2b, og da du kender både omkredsen O og l og b, så kan du  subtituere deres værdier ind og løs ligningen, der fremkommer

                          180 = 2(x + 12) + 2x


Skriv et svar til: matematik hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.