Matematik

Ekspotentielle funktioner, hjælp!

28. november 2014 af hvisjegsigerhej (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har en opgave jeg ikke kan komme videre med. Den lyder således:Ifølge ovenstående udklip er antallet af danskere over 100 årvokset fra 158 personer i 1980 til 628 i 2005. Det antages at personer over 100 år kan beskrives ved en ekspotentiel model. Y=b x a^x 

Hvor x er antal år efter 1980, og y er antal personer over 100 år.

a)bestem tallene a og b

- a=1,05675

b=158

Så kommer opgave b, jeg ikke kan finde ud af:

Hvornår vil antallet af danskere over 100 år ifølge modellen nå op til 2500? Hvilket tal skal sættes ind i formlen??


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2014 af SuneChr

Løs ligningen
2500 = b·ax
hvor x er antal år efter 1980


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2014 af mathon

                                     2500=158\cdot 1,05675^x          

eksponentielle funktioner


Svar #3
29. november 2014 af hvisjegsigerhej (Slettet)

Kan det passe at x=50,96??

Har sagt:

først løst ligningen, derefter beregnet log(16,66)/log(1,05675) som gav 50,96. Dvs. antallet af danskere over 100 år vil i år 2031 være 2500?


Skriv et svar til: Ekspotentielle funktioner, hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.