Fysik

At isolere t i formlen for resistans ved varmeændring

27. januar 2015 af Arccossintan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg skal isolere t i følgende formel:

R_{t}=R_{0}*(1+\alpha _{0}*t)

Mit eget bedste bud på dette er:

t=\frac{R_{t}}{R_{0}*(1+\alpha _{0})}

Jeg er dog i tvivl, om dette er korrekt?

Mvh. Emil


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke korrekt. Man har i stedet

        t = (Rt/R0 - 1)/α0 = (Rt - R0) / (R0·α0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2015 af Stats

... too late

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #3
27. januar 2015 af Arccossintan (Slettet)

Ok tak! Vil det være korrekt, at stille det op på følgende måde?:

t = \frac{(R_{t}/R_{0}-1)}{\alpha _{0}}

Og hvordan kan udledningen af denne formel forklares, da man jo tilsyneladende ikke benytter traditionelle regneregler til at isolere t?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er jo udtrykket i #1. Det er helt traditionelle regneregler kendt fra folkeskolen, der benyttes.

        Rt/R0 = 1 + α0·t

        α0·t = Rt/R0 - 1

        t = (Rt/R0 - 1) / α0


Svar #5
27. januar 2015 af Arccossintan (Slettet)

Ah okay, det kan jeg godt se. Beklager min alt for hurtige antagelse! Men igen, mange tak for hjælpen.


Skriv et svar til: At isolere t i formlen for resistans ved varmeændring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.