Matematik

Matematik hjælp

28. januar 2015 af Anna8587 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave? Det er den sidste hvor min dividere f/g og g/f sammen, som jeg ikke rigtigt kan finde ud af, og jeg forstår heller ikke helt hvordan jeg skal bestemme funktionsværdien for x = 3 (billede vedhæftet)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at

        (f/g)(x) = f(x) / g(x)

og

        (g/f)(x) = g(x) / f(x)

Beregn f(3) og g(3) og beregn så f(3)+g(3) , f(3)-g(3) , f(3)·g(3) , f(3)/g(3) og g(3)/f(3) .


Svar #2
28. januar 2015 af Anna8587 (Slettet)

Men hvordan beregner man  2x+3 / x2 - 4


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der er ikke mere at gøre ved forskriften andet end at medtage parenteserne

        f(x) / g(x) = (2x+3) / (x2 - 4)

Ved angivelse af definitionsmngden skal man være opmærksom på, at man ikke må dividere med 0.

Man indsætter x = 3 for at beregne funktionsværdien for x = 3 .


Svar #4
28. januar 2015 af Anna8587 (Slettet)

Det bare fordi at jeg ikke helt forstår hvordan jeg kan dividere 2x+3 / x2 - 4. Jeg kan jo ikke lægge de to øverste sammen eller trække de to nederste fra hinanden.. altså hvordan kan det divideres?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Som nævnt skal der ikke gøres mere ved selve forskriften. (Og husk nu de parenteser).

Når man skal beregne funktionsværdien for en bestemt værdi af x, indsætter man denne værdi og beregner udtrykket, for eksempel for x = 3

        f(3) / g(3) = (2·3+3) / (32 - 4) = ...


Svar #6
28. januar 2015 af Anna8587 (Slettet)

Men det er beregning af udtrykket jeg har svært ved


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hvor går det galt i dette

        f(3) / g(3) = (2·3+3) / (32 - 4) = (6+3) / (9-4) = 9 / 5

?


Skriv et svar til: Matematik hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.