Matematik

Hvad er saldoen på kontoen efter 5 år?

01. februar 2015 af MilleVL (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg kan ikke regne denne ud, så håber der er nogle matematik genier tilsted.

"Mads aftaler med sin bank at der fra 1. januar skal overføres 1200kr hver måned fra hans lønkonto til en ungdomskonto, som giver 3% p.a. i rente. Mads hæver ikke fra kontoen"

opg: Hvad er saldoen på kontoen efter 5 år?

Slutværdi = Ydelse pr. termin * ((1+Rentesats pr. termin%)^Antal terminer - 1) / Antal terminer

S=Y*((1+P%)^N-1)P%

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Benyt formlen for en annutitetsopsparing. Det korrekte udtryk er

Slutværdi = Ydelse pr. termin * ((1+Rentesats pr. termin)^(Antal terminer) - 1) / (Rentesats pr termin)

                = Y· [(1+r)n - 1]/r

                = 1200 · [(1+0,03)5 - 1]/0,03

                = 6370,96 kr


Svar #2
01. februar 2015 af MilleVL (Slettet)

Tusind tak for svar!!

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2015 af Soeffi

#1

Benyt formlen for en annutitetsopsparing. Det korrekte udtryk er

Slutværdi = Ydelse pr. termin * ((1+Rentesats pr. termin)^(Antal terminer) - 1) / (Rentesats pr termin)

                = Y· [(1+r)n - 1]/r

                = 1200 · [(1+0,03)5 - 1]/0,03

                = 6370,96 kr

Jeg er i tvivl her: er terminen ikke en måned og dermed antal terminer = 60 samt r=3/12%?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Jo, det er da helt korrekt. Jeg havde læst det som 1 årlig overførsel på 1200 kr hver den 1. januar. Så er der tale om et meget større beløb med de parametre, som du angiver. Mange tak for korrektionen. Dvs

        Slutværdi = 1200 · [(1+0,03/12)60 -1] / (0,03/12)

                        = 1200 · 64,64671

                        = 77.576,06 kr


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. februar 2015 af Stats

..

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #6
02. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Meningen er den, at der krediteres rente til kontoen hver måned. Den samlede renteindtægt er derfor

        77.576,06 - 72.000 = 5.576,06 kr .


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. februar 2015 af Stats

Måske.... Det kunne også være 77694 (Godt nok ikke andet end et par hånd kr.)

http://www.bankinfo.dk/beregnopsparing2.asp

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#7

Hvordan får du 77694?


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. februar 2015 af Stats

Ved at bruge siden, som jeg har skrevet...

Jeg tænker at renten (0.03/12) ikke viser den helt korrekte rente pr. måned...

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #10
02. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#9

Det er muligt man så skal bruge rentesatsen 1.031/12 - 1 = 0,002466 pr måned istedet for 0.03/12 = 0,0025 , men det giver så 77497,15 kr. Det har også betydning i det link, om du vælger forudbetalt eller bagudbetalt.

I det hele taget skal man være varsom med at bruge færdigsyede web-sites, hvis man ikke ved, hvilke forudsætninger, der er benyttet i beregningerne.


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. februar 2015 af Stats

Korrekt.. Fandt også frem til det samme som du mht. 1.031/12 - 1, og jeg kunne heller ikke lige finde ud af, hvordan de har beregnet sig frem til slutværdien for opsparingen...

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #12
02. februar 2015 af Stats

Hmm. Tror jeg fandt ud af det.. (1. Jan) 1 terminen skydes 1200 kr. ind på kontoen.2. termin bliver der frigivet renter fra 1. termin + 1200 kr som skydes ind hver måned [...] på (år 5. 1. jan) 61 måned, indbetales der ikke penge på kontoen, men der gives renter fra (år 4. 1 Dec.) 60 termin.. Dette giver ca. 77.688,283 kr....

Dvs. en difference på 77694 - 77.688,283 = -5,717 kr.. Der kunne eventuelt være tale om en afrundingsfejl fra hvilket CAS program man anvender

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #13
02. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#12

Hvis jeg benytter formlen ovenfor i #1 finder jeg

Med månedlig rentesats 0,03/12 :    77576,06 kr uden afrundinger undervejs, og 77576,04 , hvis der ved hver rentetilskrivning rundes af/op til hele øre.

Med månedlig rentesats (1+0,03)1//12 -1 :    77497,15 kr uden afrundinger undervejs, og 77497,21 , hvis der ved hver rentetilskrivning rundes af/op til hele øre.


Skriv et svar til: Hvad er saldoen på kontoen efter 5 år?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.