Kemi

Udregne pH

25. februar 2015 af Arccossintan (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg skal udregne pH i en 0,015 M opløsning af NaOH. Er fremgangsmåden ikke, at jeg først finder minuslogaritmen til 0,015 M, som er \approx 1,8. Derefter subtraherer jeg 1,8 fra 14, som er 12,2. Er dette korrekt?

Mvh. Emil


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. februar 2015 af mathon

           pH=14+\log\left ( \left [ OH^- \right ] \right )=14+\log\left ( 0,015 \right )


Skriv et svar til: Udregne pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.