Matematik

Statistik normalfirdeling

01. april 2015 af Simon888 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hvordan løser man vedhæftede opgave ?
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2015 af peter lind

Det er noget du slår op i et CAS værktøj, statistikprogram, regneark eller lignende


Svar #2
01. april 2015 af Simon888 (Slettet)

Er det ikke noget, man kan udregne i hånden? Jeg tænkte på at integrerer tæthedsfunktionen i spm 1 fra minus uendelig til x med mu lig 2,01 og sigma lig 10 og med x = 2. Kan man ikke gøre det ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. april 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. april 2015 af Soeffi

Se f.eks. http://stattrek.com/online-calculator/normal.aspx.

Hvis du følger linket, udfylder beregneren som vist og trykker Calculate får du svaret i spørgsmål 1)

Vedhæftet fil:normalfordeling1.png

Svar #5
01. april 2015 af Simon888 (Slettet)

Hvad med spm 2 og 3. Hvad gør man der ? Skal man Probability til 0,10 og så beregne mu ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. april 2015 af Soeffi

#5 Hvad med spm 2 og 3. Hvad gør man der ?

Du har i begge tilfælde tre oplysninger, som du fylder i beregneren. I det fjerde felt får du resultatet.


Svar #7
01. april 2015 af Simon888 (Slettet)

Får man så disse to resultater ,?
Vedhæftet fil:image.jpg

Svar #8
01. april 2015 af Simon888 (Slettet)

,
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #9
01. april 2015 af Soeffi

Det er rigtigt.


Svar #10
01. april 2015 af Simon888 (Slettet)

Jeg har også fået den her opgave, som jeg ikke rigtig kan løse. Er det ikke noget med bionormalfordeling og hvordan løser man den ?
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #11
01. april 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. april 2015 af Soeffi

Du har en binomialfordeling hvor p=1/3, N (antal forsøg) = 13 og k (antal successer) = 13, 12... Desuden skal du finde middelværdien, som er givet ved N·p. Den værdi af k (som er et helt tal), som har størst sandsynlighed, ligger lige ved middelværdien (som her er et decimaltal).

Se evt. http://stattrek.com/online-calculator/binomial.aspx.


Svar #13
02. april 2015 af Simon888 (Slettet)

Vil det sige, at middelværdien er 4,3 og dermed er der er størst sandsynlighed for at få 4 rigtige ?

Brugbart svar (0)

Svar #14
02. april 2015 af Soeffi

#13 Vil det sige, at middelværdien er 4,3 og dermed er der er størst sandsynlighed for at få 4 rigtige ?

Det er rigigt, men for en sikkerheds skyld kan du sammenlgne sandsynlogheden for 4 rigtige og sandsynligheden for 5 rigtige og se hvilken, der er størst.


Svar #15
02. april 2015 af Simon888 (Slettet)

Jeg har forsøgt at løse opg 156 ved brug af n-spire cas. Jeg kan dog ikke løse spm c) Jeg taster det her ind: solve(normCdf(−∞,2000,2010,x)=0.05,x) og får dette ud: normCdf(−∞,2000,2010,x)=0.05

I opgave b) gør jeg noget tilsvarende: solve(normCdf(−∞,2000,x,10)=0.1,x) . Der får jeg dog, at x=2012.81551939 

Hvad gør jeg forkert i opgave c) ?


Brugbart svar (0)

Svar #16
11. august 2015 af Soeffi

#15 ...Hvad gør jeg forkert i opgave c) ?

TIlsyneladende skal man sætte x>0 som betingelse:


Skriv et svar til: Statistik normalfirdeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.