Matematik

Bestem areal af trekant ADE udtrykt ved x

22. april 2015 af dietrich - Niveau: A-niveau

Er der en venlig sjæl der kan hjæpe med opgave b) i den vedhæftede opgave. Mit svar på a) er også vedhæftet. 

På forhånd tak :)

Vedhæftet fil: Opgave 15.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Arealet af trekant ADE er

        AADE = (1/2)·(6 - y)·sin(A)·x

Man har

        cos(A) = (72 + 62 - 52)/(2·7·6) = 60/(12·7) = 5/7

hvorfor

        sin(A) = √(1 - (5/7)2) = (1/7)·√(49 - 25) = (2/7)·√6

I udtrykket for arealet indsætter man det udtryk, der gives i opgaven

        y = (-7x2 + 60x - 252) / (10x - 84)

hvorved arealet er udtrykt ved x alene.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2015 af Soeffi


Skriv et svar til: Bestem areal af trekant ADE udtrykt ved x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.