Matematik

WORDMAT+ HJÆLP TIL TRIGONOMETRI :-)

27. april 2015 af Marie854 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej som vedhæftet opgave siger skal jeg bestemme afstanden, og det gøre jeg ved hjælp af wordmat. Mit problem er når jeg taget min trekant frem på wordmat og jeg skal taste vinklerne ind giver det ikke mening.

Er der en sød sjæl som har lyst til at prøve det og så forklare mig hvordan de har gjord det

Vedhæftet fil: landmåling.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2015 af Toonwire

Hejsa

Der står i opgaven \angle ABV osv. dette giver ingen mening, da dette betyder "Vinklen ABV".
A,B og V er alle punkter og har deres individuelle vinkler...

Korrekt notation: \angle A ~i~\Delta ABV
Hvilket angiver vinkel A i trekanten ABV.

Hvordan skal disse "vinkler" forstås?


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2015 af Heptan

\angle ABV er korrekt notation, og skal læses: vinkel B (som står i midten) i trekant ABV. Tilsvarende haves vinkel BVA og vinkel VAB.


Svar #3
27. april 2015 af Marie854 (Slettet)

Ved du hvordan jeg skal taste det ind på min trekant inde på wordmat


Svar #4
27. april 2015 af Marie854 (Slettet)

altså min skabelon inde på wordmat ser sådan ud: ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. april 2015 af Heptan

Opgaven kan ikke løses udelukkende med trekantsløseren (UVM griner lige nu ... "muahaha") ... men hvad du kan gøre, er at du kan dele den op i flere trekanter, og tegne trekant ABE i wordmat ... og trekant ABV. Og trekant ABC (hvor C er skæringspunktet i ~midten).

Tegn en skitse af firkanten ved siden af, hvor du så beregner vinkel VCE og siderne VC og CE (uden wordmat) ... så kan wordmat tegne trekant VCE for dig, og så kender du siden VE, som var den du skulle finde.


Svar #6
27. april 2015 af Marie854 (Slettet)

wow det er en masse ting der skal gøres. Men jeg vil prøve!


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. april 2015 af Heptan

Det tager ingen tid når man har wordmat. :-)

Men sørg for at holde styr på bogstaverne! Det kan let gå galt...


Svar #8
27. april 2015 af Marie854 (Slettet)

Jeg har lige en ekstra spørgsmål. Når jeg indtaster mine vinkler for ABE, giver vinkel summen over 180?


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. april 2015 af Heptan

Det som skal regnes uden trekantsløseren:

\angle \ VCE=360 ^o - \angle BCE - \angle BCA - \angle ACV

|VC| = |VB| - |BC|

|CE|=|AE|-|AC|


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. april 2015 af Heptan

#8

Vinkelsummen i en trekant er 180º.

\angle BEA =180^o - \angle ABE - \angle BAE


Svar #11
27. april 2015 af Marie854 (Slettet)

Undskyld men jeg er totalt lost med alt de der bogstaver med vinkler. ved ikke engang hvor jeg skal begynde :/ :(!


Skriv et svar til: WORDMAT+ HJÆLP TIL TRIGONOMETRI :-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.