Fysik

Små ændringer i gasser

05. maj 2015 af Heptan - Niveau: A-niveau

Hvorfor er

d(pV) = dp·V + p·dV

og gælder det samme for Δ(pV)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2015 af mathon

                     \frac{\mathrm{d} (pV)}{\mathrm{d} T}=\frac{\mathrm{d} p}{\mathrm{d} T}\cdot V+p\cdot \frac{\mathrm{d} V}{\mathrm{d} T}
hvoraf
                     \frac{\Delta (pV)}{\Delta T}\approx \frac{\Delta p}{\Delta T}\cdot V+p\cdot \frac{\Delta V}{\Delta T}

                     \Delta (pV)\approx \Delta p\cdot V+p\cdot \Delta V


Svar #2
06. maj 2015 af Heptan

Men burde det ikke være

d(pV) = dp · dV  ??

Hvorfor bliver det en sum?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2015 af mathon

Reglen for differentiation af et produkt

          \left (f(x)\cdot g(x) \right ){}'=f{}'(x)\cdot g(x)+f(x)\cdot g{}'(x)

                     \frac{\mathrm{d} (p\cdot V)}{\mathrm{d} T}=\frac{\mathrm{d} p}{\mathrm{d} T}\cdot V+p\cdot \frac{\mathrm{d} V}{\mathrm{d} T}

      Isotermt:
                         \frac{\mathrm{d} (pV)}{\mathrm{d} T}=0

                          pV=p_oV_o=k

      Isochort:
                         \frac{\mathrm{d} (p\cdot V)}{\mathrm{d} T}=\frac{\mathrm{d} p}{\mathrm{d} T}\cdot V

      Isobart:
                         \frac{\mathrm{d} (p\cdot V)}{\mathrm{d} T}=p\cdot \frac{\mathrm{d} V}{\mathrm{d} T}
                         


Svar #4
06. maj 2015 af Heptan

Nåårh, nu er jeg med!

Hvorfor bruger du ≈ i #1? Skal jeg lade være med at skrive Δ(pV) = Δp·V + p·ΔV i min formelsamling?


Skriv et svar til: Små ændringer i gasser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.