Fysik

Hjælp til opgave

30. maj 2015 af hrmogensen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Er der en, som kan hjælpe med vedhæftede opgave??

Vedhæftet fil: opg1.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2015 af alexandersvanholm


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. maj 2015 af alexandersvanholm

a)

Spændingsfald er defineret som

U\frac{-\Delta E_{pot}}{q}

, hvor den tabte elektriske potentielle energi svarer til den afgivne energi.

U=\frac{E_{afgivet}}{Q_{samlet}}\Leftrightarrow Q_{samlet}=\frac{E_{afgivet}}{U}

=\frac{70\cdot 10^3J}{6,0V}=11666,66667C=1,17\cdot 10^4C


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. maj 2015 af alexandersvanholm

b)

Bemærk: Vi ved ikke præcist, hvor meget vandet vejer, da vi ikke har fået temperaturen af vide. Hvis vi kendte til temperaturen af vandet, så kunne vi fastsætte massefylden til noget præcist. Men lad os antage, at 300 L vand vejer 300 kg. Der bliver dannet en mængde mekanisk energi, når der skydes 300 kg vand 0,8 m op i luften på en time. Er du med så langt?


Svar #4
30. maj 2015 af hrmogensen (Slettet)

#3

Jeg forstår godt dit svar i a), men jeg ved ikke helt hvilke formler jeg skal forholde mig til i b)


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. maj 2015 af alexandersvanholm

#4

\Delta E_{pot}=m\cdot g\cdot h=300kg\cdot 9,82\frac{m}{s^2}\cdot 0,8m=2356,8 J

Bemærk at vi også har en nyttevirkning på 15%. Dermed må vi have:

\Delta E_{pot}=\eta \cdot E_{el,omdannet}\Leftrightarrow E_{el,omdannet}=\frac{\Delta E_{pot}}{\eta }=\frac{2356,8J}{0,15}=15712J


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. maj 2015 af alexandersvanholm

Vi ved også, at batteriet indeholder 70 KJ:

\Delta t=\frac{70\cdot 10^3J}{15712\frac{J}{time}}=4,455 timer


Svar #7
30. maj 2015 af hrmogensen (Slettet)

Tusinde tak!!! Det var meget forståeligt! Så springvandet kan fungere i \frac{70\cdot 10^3J}{15712\frac{J}{time}} ?


Brugbart svar (1)

Svar #8
30. maj 2015 af alexandersvanholm

#7

BEMÆRK UDREGNINGEN!


Brugbart svar (1)

Svar #9
30. maj 2015 af alexandersvanholm

Springvandet kan fungere i 4,5 timer.


Svar #10
30. maj 2015 af hrmogensen (Slettet)

Tusinde tak. Du er en stor hjælp! Jeg har også en anden opgave, hvis det er. jeg kan bare vedhæfte den næste opgave i en anden tråd. Tusinde tak igen!!!


Skriv et svar til: Hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.