Matematik

Omarrangering af ligninger

04. september 2015 af SusanneW (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har egentlig mat på a, men jeg satte det som c-niveau, fordi dette basic matematik, som forvirrer mig lige nu ...

Jeg ved, hvordan man omarrangerer n = c/v til c = v*n, og at det så også er v = c/n, men hvordan omarrangerer man den sidste, altså:

Hvordan går det fra n = c/v til v = c/n ?

Kan nogen forklare mig det trin for trin?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2015 af mathon

                       n=\frac{c}{v}             multiplicer med  v på begge sider

                       n\cdot v=c       divider med  n på begge sider

                       v=\frac{c}{n}


Svar #2
04. september 2015 af SusanneW (Slettet)

#1 - jeg fandt lige ud af det, man er altså nødt til at gennemgå to faser, tak for svaret xD


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2015 af mathon

eller
                  \frac{c}{v}=n              tag reciprokværdierne

                  \frac{v}{c}=\frac{1}{n}             multiplicer med c på begge sider

                  v=\frac{c}{n}


Skriv et svar til: Omarrangering af ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.