Matematik

Matematik aflevering! Hjælp

06. oktober 2015 af mimada (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

nogen der kan løse ligningerne 

tak :)

opgave 1

a) bestem tallet a, så x = 4 er løsning til ligningen. 

a * √x = 3x - 2

opgave 2

a) løs ligningen 2 * (x+1) * (x-3) = 0 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2015 af StoreNord

I a) skal du kvadrere på begge sider.

I b) skal du først gange 2 med hvert led i første parentes.

Derefter skal du gange hvert af de ny led ind i den anden parentes.


Svar #2
06. oktober 2015 af mimada (Slettet)

vil du ikke lige uddybe det lidt mere i opgaver a, er helt lost 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2015 af mathon

opgave 1 

                \left (a\cdot \sqrt{x} \right )^2=(3x-2)^2


Svar #4
06. oktober 2015 af mimada (Slettet)

√4 = 3 * 4 - 2

2 = 12 - 2

2 = 10 

10/2 = 5

a = 5

er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2015 af mathon

eller
                         a\cdot \sqrt{4} =(3\cdot 4-2)

                         2a=10

                         a=5


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. oktober 2015 af mathon

opgave 2

a) løs ligningen 2 * (x+1) * (x-3) = 0 

                          (x+1)(x-3)=0


Svar #7
06. oktober 2015 af mimada (Slettet)

tusind tak for din hjælp til opgaven mathon :)

men opgave 2 er meget svært for mig, den har med nulregelen og gøre og det kommer jeg aldrig til at lære 


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. oktober 2015 af StoreNord

#7 Begge panteserne kan være = 0 og gøre venstresiden = 0.

Hvis den første parentes er 0, hvad er x så?

Hvis den anden parentes er 0, hvad er x så?             :)


Skriv et svar til: Matematik aflevering! Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.