Matematik

Matematik! diffentialkvotioent

14. februar 2016 af Muddisimsek (Slettet) - Niveau: B-niveau

En der kan hjælpe?

Find en ligning for tangenten til grafen for f i det punkt, hvor den skærer y-aksen, når f(x)=3e^x, f(x)= 2-e^-2x og f(x)=2x-3^1/2x


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. februar 2016 af StoreNord

Du kan starte med at differentiere de tre funktioner.


Svar #2
14. februar 2016 af Muddisimsek (Slettet)

#1

Du kan starte med at differentiere de tre funktioner.

Hvad skal jeg så efter?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. februar 2016 af StoreNord

Bruge den her formel for tangentens ligning:

y = f'(x_0)\cdot( x - x_0) + f(x_0)


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. februar 2016 af mathon

så du ser, at du i hvert enkelt tilfælde
skal beregne 
                          f(0)   og   f{\, }'(0)  før du indsætter i 
tangentligningen i (0 ; f(0)):

                          y=f{\, }'(0)\cdot x+f(0)


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. februar 2016 af mathon

                            \begin{array} {|c|c|c|c|} f(x)&f{\, }'(x)&f(0)&f{\, }'(0)\\ \hline 3e^x&3e^x&3&3\\ \hline 2-e^{-2x}&2e^{-2x}&1&2\\ \hline 2x-3^{\frac{1}{2}x}&2-\frac{1}{2}\ln(3)3^{\frac{1}{2}x}&-1&\frac{4-\ln(3)}{2} \end{array}


Skriv et svar til: Matematik! diffentialkvotioent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.